De stichting BuurtMaaltijden

Door corona moest de horeca op 16 maart 2020 haar deuren sluiten. Een groepje enthousiastelingen besloot de volgende dag om de verse producten bij de horeca zaken in Utrecht op te halen. De producten werden op de eerste dag uitgedeeld aan de mensen in de wijk die het goed konden gebruiken.

Het idee om BuurtMaaltijden te maken voor de mensen in de wijk Overvecht sloeg aan. Binnen twee weken stonden er drie keer per week beroepskoks met hun creatieve handjes in de keuken te wapperen.
Al snel kwamen we erachter dat er vooral behoefte was aan meer verbinding. Niet alleen in Overvecht, maar in heel Utrecht ontstond tijdens de lockdown een grote behoefte aan meer verbinding. Daarom besloten we om op bevrijdingsdag in heel Utrecht een actie op te zetten.

Ondertussen is er naast Stichting BuurtMaaltijden, ook een sociale onderneming ontstaan vanuit dezelfde missie. De onderneming streeft ernaar met een inclusieve keuken gezonde maaltijden, verpakkingsvrij naar iedere buurtbewoner te brengen.

Dichtbij op afstand | Een documentaire over BuurtMaaltijden in de beginfase van Wijnand Slurink.
Vier de vrijheid met een BuurtMaaltijd | 5 mei 2020